Nieuws
1110768
Nieuws

Prijsvechters rukken telecommarkt open

Telecombedrijven dumpen hun tarieven. Hun gouden inkomsten, uit bellen en sms, zijn verdwenen na de komst van gratis diensten. De afbrokkelende verdiensten houden KPN, Vodafone en T-Mobile tot ergernis van de Consumentenbond overeind met mobiele abonnementen, waar tarieven soms vervijfvoudigen als klanten hun maximum bereiken. Nieuwe aanbieders proberen dat laatste bastion te slechten. Robin Mobile begint per juni met een miljoenenoffensief.

Prijsvechters die drijven op de ergernis van klanten die onverwacht torenhoge bedragen moeten aftikken als ze bellen of internetten vullen reclameblokken op tv en radio. Voormalig Ortel Mobile-aandeelhouder Wilfried Rottier gaat nog weer een stap verder. Voor een vast bedrag van €39,95 per maand mogen klanten onbeperkt internetten, sms’jes versturen en bellen binnen Nederland, zo maakt hij vandaag bekend. Er is geen contract of abonnement.

Commerciële 0900-diensten, bellen naar en in het buitenland worden wel apart afgerekend. „Dit aanbod klinkt als een ijzersterke deal”, oordeelt Ben Woldring, directeur van de vergelijker Bellen.com voor telecomtarieven. „Al wordt het cruciaal of de internetsnelheid ook bij langdurig, zwaar gebruik altijd gewaarborgd blijft. Daar gaat het bij veel aanbieders vaak fout.”

Lees meer in De Telegraaf van dinsdag.