Nieuws
1110816
Nieuws

Weblog van de week

Babyshower

Ellen Berens (53) is een vrouw met een verhaal. Een verhaal over haar innerlijke kracht en positiviteit in een leven met ongeneeslijke kanker. Haar passie is schilderen, ze richt zich meer op haar mogelijkheden, dan op haar beperkingen. Ze hoopt mensen te inspireren positief om te gaan met een ongeneeslijke ziekte. Dan is weer een doel bereikt. Op VROUW.nl leest u een weekje met haar mee.

Naam: Ellen Berens

Leeftijd: Geb.datum 8-4-1960

Beroep: Vroeger: Activiteitenbegeleidster  Heden: actief als Vrijwillig Ambassadeur voor de Stichting Kanker en Talent

Relatie: Hertrouwd

Kinderen: Samengesteld gezin van 4 kinderen en 3 kleinkinderen, waarvan 2 geboortedochters (26 en 28) en 1 kleindochter

Hobby's: schilderen en schrijven op mijn persoonlijk weblog gelukkigbewust.nl

Favoriete website: www.gelukkigbewust.nl en www.ellenberens.exto.nl

Wat vindt je een typisch vrouwelijke eigenschap? Kwetsbaarheid en innerlijke kracht tonen, mijn man vult dit meteen aan met; empatisch en vrolijk zijn.

---------------------------------------------------------------------------------------------

Helemaal trendy en hot is de 'Baby-shower', zo geschreven in het Engels,  als beebiesjouwer uit te spreken in het Nederlands. De trend is over komen waaien vanuit Amerika.

Vorige maand had ik er een thuis, ter ere van onze dochter, toen nog hoogzwanger van ons meiske. Maar voor het zover was, ging er het volgende aan vooraf.

De a.s. moeder mocht ab-so-luut van niets weten. Er werd vooral geheimzinnig gedaan, verspreken was not done! 15 gasten,  iedereen had wel een taak in het grote geheel, dat is zo mooi hieraan. Een lijst maken en afvinken dus.   Babytaart-check!Roze slingers en ballonnen-check!Veel eten en drinken-check!Cadeaus, vooral veel cadeaus-check!Materialen voor spelletjes-check!A.s. vader zat in het complot, hij moest zijn zwangere lief op tijd afleveren.(Achteraf niet helemaal gelukt, zij moest heur haar nog doen.) Hij kon er geen druk achter zetten omdat zij dacht dat ze bij ons op visite zouden gaan. En dat had toch geen haast?!)2 uur voor aanvang was iedereen aanwezig om alles te versieren, de kleur roze is duidelijk favoriet. Op het moment dat de a.s. mama binnenkwam barstte het feest los. Tranen, foto's, lachen, de babytaart ging meteen onder het mes. Vervolgens ging de a.s. mama op zoek naar welke babyfoto hoort bij welke vriendin. Bij een match mocht zij haar cadeau geven.Er werd geraden naar de buikomtrek van de zwangere, verschillende soorten babyvoeding moest ze proeven, het was duidelijk dat ze liever geen boontjes at!

De hele middag waren we bezig met eten, lachen en spelletjes, waarbij alle aandacht uitging naar de a.s. mama. We hebben geweldig genoten, de oma's hebben ongehoord veel foto's geknipt. Dit moet bewaard blijven, in geheugen en op papier, of eh, op chip, beter gezegd. In dit geval had ik best een a.s. moeder van deze tijd willen zijn!