Nieuws
1111934
Nieuws

Nieuwe Call of Duty onthuld

De nieuwe Call of Duty is een feit. Zoals verwacht werkt Infinity Ward, de studio achter Modern Warfare 3, aan Call of Duty: Ghosts voor de pc, PlayStation 3, Xbox 360 en de volgende generatie spelcomputers.

 “Iedereen had verwacht dat we Modern Warfare 4 zouden doen, dat zou lekker veilig zijn,” aldus Mark Rubin, ontwikkelaar bij Infinity Ward. “Maar nu een nieuwe generatie voor de deur staat hebben we de kans gegrepen om een heel nieuw hoofdstuk te beginnen.”

Activision-topman Eric Hirshberg spreekt over een compleet nieuw verhaal met andere personages dan de speler gewend is. Ook verklapt hij dat het schietspel op een volledig nieuwe engine wordt gebouwd. Daadwerkelijke gameplaybeelden volgen tijdens de aankondiging van de opvolger van de Xbox 360 op 21 mei.

Mogelijk heeft Microsoft dus wederom een tijdelijke exclusiviteitdeal te pakken, net zoals het nu al heeft met de Call of Duty-uitbreidingen op de Xbox 360. Op Microsoft's huidige spelcomputer komen de downloadbare uitbreidingen telkens een paar weken eerder uit dan op de pc en de PlayStation 3.

Call of Duty: Ghosts zelf komt op 5 november uit. Uitgever Activision heeft alvast een korte video vrijgegeven.