Nieuws/Binnenland
1112099
Binnenland

Man krijgt 14 jaar cel voor 'laffe daad'

Een 48-jarige man uit Den Haag moet 14 jaar de gevangenis in omdat hij de 72-jarige Haagse Jeannette van den Boogert heeft gedood. Met wat de rechtbank in Den Haag een „nietsontziende, laffe daad” noemt, heeft Nausheer L. de vrouw op 12 april vorig jaar met talloze messteken gedood, om haar van haar sieraden te kunnen beroven. Het Openbaar Ministerie (OM) had 18 jaar geëist.

Aan de verwondingen van de vrouw te zien, heeft ze zich verzet tegen de man met het mes, zo schrijft de rechtbank. Behalve dat ze zeer veel messteken had, was ze ook aan haar handen gewond, zogenoemd afweerletsel. „Verdachte heeft haar, zonder ook maar iemand te waarschuwen, hulpeloos achtergelaten en laten doodbloeden.” Het dode slachtoffer werd 3 dagen na de aanval gevonden, op 15 april 2012.

De rechtbank denkt dat L. de vrouw heeft vermoord en beroofd omdat hij al jaren verslaafd is aan harddrugs. Om die dure verslaving te bekostigen, pleegde hij in de loop der jaren al veel misdrijven, meest inbraken. Jeannette van den Boogert woonde in dezelfde flat als de moeder van L. en justitie denkt daarom dat hij haar al vaker had gezien en wist dat zij veel sieraden droeg.

Volgens het OM heeft L. de sieraden verkocht voor in totaal ongeveer 2000 euro.