Nieuws
1112110
Nieuws

'Boven is het stil' wint Italiaanse prijs

De verfilming van de roman Boven is het stil , met de vorig jaar overleden acteur Jeroen Willems,  heeft de prijs voor beste film gewonnen op het Festival van Turijn.

Dat maakte regisseur Nanouk Leopold dinsdag bekend.

De film gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Gerbrand Bakker, waar Jeroen Willems zijn laatste hoofdrol speelde, is op het Filmfestival van Turijn uitgeroepen tot beste film.

Het festival heeft speciale aandacht voor films over homoseksualiteit. Jeroen Willems werd geprezen voor zijn 'sublieme spel' als de homoseksuele boer Helmer.

Film

De film vertelt het verhaal van Helmer, een vrijgezelle boer van middelbare leeftijd, die een geïsoleerd leven leidt met zijn oude en gebrekkige vader. De dagelijkse komst van melkrijder Johan, een robuuste man van Helmers leeftijd, is een lichtpuntje in zijn bestaan. Op een dag besluit Helmer het woonhuis op te gaan knappen. Hij bestelt een modern tweepersoonsbed en verhuist zijn vader naar boven. Als er dan ook nog een jonge knecht op de boerderij komt werken, lijkt Helmers leven voorgoed te gaan veranderen.

De roman van Gerbrand Bakker won vele nationale en internationale prijzen. Het boek is in meer dan twintig landen vertaald.

 

Bekijk de trailer hieronder.