Nieuws/Binnenland
1112130
Binnenland

Rutte geeft medewerkers inhuldiging medaille

Minister-president Mark Rutte bedankt donderdag in De Nieuwe Kerk hulpverleners, ambtenaren, politieagenten en vrijwilligers voor hun bijdrage aan het goede verloop van het inhuldigingsfeest in Amsterdam. Hij reikt daar volgens een gemeentewoordvoerder zeven medailles uit aan vertegenwoordigers van deze groepen.

Burgemeester Eberhard van der Laan houdt tijdens de speciale bijeenkomst aan het einde van de middag een toespraak. De inhuldigingsmedaille is ontworpen door Hans van Houwelingen en vervaardigd door de Koninklijke Nederlandse Munt. Op de voorzijde staat het portret van de koning. Op de achterzijde staat zijn monogram en in de rand de datum van de troonswisseling 30-4-2013. Van Houwelingen ontwierp ook de Huwelijksmedaille 2002.

In het najaar worden de overige inhuldigingsmedailles uitgereikt. Organisaties die direct betrokken waren bij de feestdag kunnen hiervoor de komende periode mensen voordragen ,,die een extra en actieve bijdrage hebben geleverd''. De toekenning geschiedt volgens de Rijksvoorlichtingsdienst bij Koninklijk Besluit.