Nieuws
1112134
Nieuws

Apple aast op autointegratie iPhone

Eén van de belangrijke nieuwe functies van iOS 7, de nieuwste versie van het besturingssysteem voor de iPhone, wordt diepere integratie met de interne computersystemen van auto's. Producent Apple zou hiervoor in gesprek zijn met verschillende autofabrikanten om dit van de grond te krijgen.

Apple zou graag willen dat alle nieuwe modellen van niet nader genoemde merken standaard een connector bevatten waarmee gebruikers hun iPhone kunnen aansluiten. Hierna zouden bepaalde functies van de populaire smartphone, zoals de kaartenapp en stemherkenning Siri, ook middels het ingebouwde systeem van de wagen moeten werken. Op die manier is het mogelijk om routebeschrijvingen van de iPhone op het ingebouwde LCD-paneel te tonen. Dat meldt Apple-blog 9to5Mac.com.

In 2012 introduceerde Apple al 'eyes-free Siri', waarbij de stemassistent ook te gebruiken is als de telefoon in standbymodus staat terwijl hij aan een autosysteem gekoppeld is. Met deze nieuwe functies zou het bedrijf nog verder willlen groeien. Het kweekt hiermee echter ook nieuwe concurrenten, zoals Ford. De Amerikaanse autofabrikant heeft samen met Microsoft namelijk al een intern systeem ontwikkeld, Sync genaamd.