Nieuws/Binnenland
1112158
Binnenland

Topman Hoeness pleit Bayern vrij

Uli Hoeness heeft op de website van het Duitse weekblad Die Zeit benadrukt dat er geen enkel verband is tussen Bayern München en zijn tot voor kort geheime banksaldo in Zwitserland. "Die rekening was enkel van mij”, beweert de clubpresident, die centraal staat in een onderzoek naar belastingontduiking.

In München loopt een onderzoek naar de 61-jarige Hoeness, die in januari zijn financieel adviseur de opdracht gaf om zijn geheime Zwitserse bankrekening aan te geven. "Ik heb een grote stommiteit begaan, een enorme vergissing, die ik zo goed als mogelijk wil rechtzetten”, betoogt Hoeness, die naar eigen zeggen heel erg lijdt onder de huidige situatie. "Ik slaap enorm slecht. Ik lig te zweten en te woelen.”

Beursspeculaties

Hoeness geeft toe dat hij vanaf 2001 frequent op de beurs speculeerde, met krediet van Robert Louis-Dreyfus, de voormalig topman van Adidas. "Soms verrichtte ik dag en nacht transacties. Het ging om extreme bedragen die voor mij nu moeilijk te bevatten zijn. Toen de internetbubbel barstte, leed ik grote verliezen. Dreyfus bood mij daarna aan samen iets te doen en hij zou het financieren. Zo kwamen er miljoenen op die rekening, die enkel voor gokken diende.”

Praten met Merkel

Volgens Hoeness is zijn leven op 20 maart volkomen veranderd. "Toen stond het Openbaar Ministerie voor mijn deur. Daarmee begon voor mij de hel”, zegt Hoeness, die graag zijn situatie wil uitleggen aan de Duitse bondskanselier Angela Merkel. Zij verklaarde eerder "ontgoocheld” te zijn door de financiële praktijken van de topman van Bayern.