Nieuws/Binnenland
1112201
Binnenland

Ongerust over lot bemanningsleden Warnow

Familie en vrienden van de drie opvarenden van een vermist Nederlands schip, maken zich doodongerust over het lot van de bemanningsleden. Het schip de Warnow vertrok 2 weken geleden van de kust van Schotland, maar kwam niet aan op de plek van bestemming in Noorwegen. Het schip had daar op 22 april moeten zijn.

Het vaartuig had bij het vertrek aanvankelijk acht opvarenden: een vriendengroep uit Schiedam. Vijf van hen besloten in Schotland om terug te keren naar Nederland.

Op 17 april heeft de Warnow voor het laatst contact gemaakt. Via internet probeerde de  kapitein zeekaarten te downloaden. Sindsdien is de boot spoorloos.

Tegenover de NOS reageert een bekende: "Mijn gevoel is dat ze er nog zijn. Ik ken ze al jaren en we blijven wel vaker maanden weg. Ik denk dat ze misschien gewoon in een fjord liggen te chillen en te vissen."

Een ander hoopt dat bemanningsleden van andere boten meer weten over het lot van de jongeren. "Ze vallen natuurlijk best wel op dus het zou heel goed kunnen dat ze gespot zijn door vrachtschepen."

De Warnow kwam al eerder in de problemen: op 23 maart moest de omgebouwde loodsboot worden gered voor de kust van het Engelse Whitby. Het schip kampte toen in zwaar weer met motorproblemen en een uitgevallen besturing. Twee Britse reddingsboten sleepten het schip bij harde wind en metershoge golven naar veilige haven.