Nieuws/Buitenland
1112203
Buitenland

Ster Coronation Street vast voor verkrachting

Coronation Street-acteur William Roache is gearresteerd voor de verkrachting van een minderjarig meisje in de jaren 60. Dat meldde de BBC woensdag.

De 81-jarige acteur zou zich tussen april en juli 1967 in het plaatsje Haslingden aan het meisje hebben vergrepen, is de verdenking. Roache speelde sinds 1960 de rol van Ken Barlow. De soap Coronation Street is de langst lopende televisieserie ter wereld.

Groot-Brittannië is de afgelopen tijd opgeschrikt door een aantal seksschandalen waarbij bekende Britten waren betrokken. Het schandaal rond voormalig BBC-ster Jimmy Savile (1926-2011) was de meest opmerkelijke zaak. Na zijn dood bleek dat hij een zeer groot aantal met name minderjarige meisjes had misbruikt.

Roache speelt nog steeds mee als Ken Barlow in de serie. In 2010 werd hij officieel de langst spelende acteur in dezelfde soaprol ter wereld. Hij haalde toen de Amerikaan Don Hastings in die decennialang dokter Bob Hughes in As the World Turns had gespeeld. De omroep ITV, die Coronation Street uitzendt, meldde dat gedurende het onderzoek Roache niet in de serie te zien zal zijn.

De acteur kwam in maart in opspraak door uitspraken over kindermisbruik in een nieuwsprogramma in Nieuw-Zeeland. Hij suggereerde daar dat slachtoffers van misbruik gestraft werden voor eerdere zonden. Hij bood later zijn excuses aan voor zijn opmerkingen.

Het is niet duidelijk waarom de zaak nu aan het rollen is gekomen. Er zijn geen meldingen dat er een nieuwe aanklacht is ingediend of dat de zaak in het onderzoek rond Jimmy Savile boven water is gekomen.