Nieuws
1112230
Nieuws

Meid aan boord

De Chinese prijsvechter Spring Airlines ligt onder vuur door een promotiecampagne. Daarin worden stewardessen in een sexy dienstmeisjespakje gehezen en stewards en piloten in een butleroutfit.

De vliegtuigmaatschappij uit Shanghai plaatste op Facebook foto's met de tekst: ,,Alsjeblieft meneer. We mengen tijdens onze vluchten een aantal leuke on board thema's - zoals deze meid- en butlerkostuums."

Ook vroeg de maatschappij in welke kostuums passagiers het vliegtuigpersoneel het liefst zien: ,,Wat is je favoriete thema dat je graag zou willen zien aan boord van een Spring Airlines vlucht? Laat het ons weten en wij zullen proberen uw droom waar te maken."

Suggesties van lezers die hierop volgden waren: schoolmeisjesuniformen, superhelden en schurken, en traditionele kleding. Maar er waren ook mensen die zich afvroegen of dit nou wel zo verstandig was en of de stewardessen niet lastig zouden worden gevallen.

Volgens een Spring Airlines-woordvoerder worden er dit jaar zogenoemde thema-vluchten gehouden om zo passagiers aan te trekken. Tijdens de eerste vlucht daarvan zullen sterwardessen dus in een meid-outfit rondlopen.