Nieuws/Buitenland
1112234421
Buitenland

Paus over pijn aan knie: ’Kan wel wat tequila gebruiken’

De Paus in zijn pausmobiel in Vaticaanstad

De Paus in zijn pausmobiel in Vaticaanstad

Vaticaanstad - Paus Franciscus heeft zich van zijn meest grappige kant laten zien. Toen hij op het Sint-Pietersplein in Vaticaanstad rondgereden werd met zijn pausmobiel en een groep Mexicaanse seminaristen zag, stopte hij. „Weet je wat ik nodig heb voor mijn kniepijn? Een shot tequila”, grapte hij. Of zijn dokters het daarmee eens zijn, is nog maar de vraag.

De Paus in zijn pausmobiel in Vaticaanstad

De Paus in zijn pausmobiel in Vaticaanstad

Paus Franciscus sukkelt al enkele weken met zware kniepijn. Vorige week verscheen hij voor het eerst in lang weer in het openbaar, maar wel in een rolstoel. Dinsdag werd hij in zijn pausmobiel rondgereden op het Sint-Pietersplein in Vaticaanstad. Daar nam hij de tijd om met meerdere gelovigen te praten die hem daar toejuichten.

Grappig werd het toen een groep Mexicanen - dat werd duidelijk door de Mexicaanse vlag die ze meedroegen - hem aansprak. Ze vroegen hem hoe het met zijn knie ging, waarop de 85-jarige Franciscus zei dat die „stout” was. Toen ze hem bedankten om zijn taken toch te blijven uitvoeren ondanks de pijn, antwoordde Franciscus: „Weet je wat ik nodig heb voor mijn knie? Een shot tequila.” Waarop de lachende Mexicanen antwoordden: „We zullen je een fles meebrengen.”