Nieuws
1112249
Nieuws

Digg’s Google Reader-vervanger binnenkort in beta

De sociale nieuwssite Digg werkt aan een vervanger voor Google Reader en heeft bekendgemaakt dat er een betaversie van beschikbaar komt in juni. Slechts een maand later trekt Google de stekker uit zijn Reader-dienst.

Met de RSS-reader van Google kunnen gebruikers nieuwsberichten van verschillende sites in één handige lijst bijhouden. De populaire dienst overleeft Google’s grote schoonmaak niet en sindsdien zijn er tal van soortgelijke diensten die dat gat willen opvullen.

Statistieken

Uit een eigen enquête van Digg blijkt dat veertig procent van de 8600 deelnemers best wil betalen voor een goede opvolger van Google Reader, ook al was die dienst gratis. Een groot deel gebruikt Google Reader als enige nieuwslijst, maar tegenhanger Feedly is ook populair.

Bijna tachtig procent geeft aan zijn reader te gebruiken voor zowel werk als hobby’s. Precies tachtig procent van de respondenten laat blijken Google Reader meerde malen per dag te checken en veertig procent volgt daarbij meer dan honderd verschillende websites, in veel gevallen zelfs meer dan 250.

Opvallend genoeg gebruikt een flinke meerderheid nog steeds e-mail om internetlinks te delen, op afstand gevolgd door Facebook en Twitter. Nog geen 40 procent gebruikt daarvoor Google+.