Nieuws/Binnenland
1112257
Binnenland

Realesedatum Watch Dogs bekend

Uitgever Ubisoft heeft bekendgemaakt dat Watch Dogs op 21 november uitkomt. De PlayStation 3- en 4-versies van de game krijgen een uur aan exclusieve gameplay, zoals dat wel vaker gaat tussen Sony en Ubisoft.

De extra gameplay zal te downloaden zijn vanaf het PlayStation Netwerk. De game komt ook nog uit op de pc, Wii U en ‘de andere consoles van de nieuwe generatie,’ waarmee naar alle waarschijnlijkheid de opvolger van de Xbox 360 wordt bedoeld.

Daarbij krijgen gamers de keuze uit verschillende speciale edities. Zo kent de Dedsec Edition onder andere een beeldje van de hoofdrolspeler, een boek met artwork, een fysieke kaart van de stad en drie extra missies. De Vigilante Edition wordt geleverd met onder meer een pet en een masker, plus één van de drie extra missies.

Watch Dogs speelt zich af in een stad die vrij te betreden is. Spelers nemen de rol aan van de hacker en voormalig crimineel Aiden Pearce, die de controle heeft over beveiligingscamera’s, verkeerslichten, het netwerk van het openbaar vervoer en allerlei persoonlijke informatie van zijn doelwitten.