Nieuws/Binnenland
1112258
Binnenland

Sega en Gearbox aangeklaagd om Aliens

Uitgever Sega en ontwikkelaar Gearbox Software hebben een rechtszaak aan hun broek hangen om het schietspel Aliens: Colonial Marines. De aanklagers hebben een advocatenkantoor ingeschakeld omdat ze zich misleid voelen.

Volgens de aanklacht hebben beide partijen de game op slinkse wijze in de markt gezet met gameplaybeelden en demo’s die niet overeenkwamen met het product zoals die later in de winkels lag.

Daarbij legde Sega recensenten een embargo op tot aan de releasedatum, waardoor consumenten niet voldoende de mogelijkheid kregen om de kwaliteit van de game van tevoren in te schatten.

“De gamesindustrie kent dezelfde regels als andere bedrijven die consumenten aanspreken,” aldus Ben Thomassen van advocatenkantoor Edelson LLC. Als bedrijven zoals Sega en Gearbox iets beloven en vervolgens iets anders afleveren, dan moeten ze daarvoor op het matje komen.”

Sega en Gearbox hebben nog geen reactie gegeven. Eerder moest Sega al de trailers van de game al aanpassen zodat deze weer overeen kwamen met de advertentiestandaarden van de Britse Advertising Standards Authority. De Europese tak van het bedrijf gaf toen toe dat de beelden misleidend waren.