Nieuws/Binnenland
1112313
Binnenland

Politie: Koninginnedag feestelijk verlopen

Koninginnedag is in Amsterdam feestelijk en zonder grote incidenten verlopen. De politie verrichte tot dinsdagavond 24.00 uur 98 aanhoudingen in de hoofdstad, vooral voor kleine incidenten en vergrijpen. De aanhoudingen hadden betrekking op 259 voorvallen. Vorig jaar telde de politie tot middernacht ruim 450 incidenten en 178 aanhoudingen.

De twee ernstigste gevallen betroffen steekpartijen aan het Stationsplein rond vier uur 's middags en aan de Lijnbaansgracht rond half acht 's avonds. Bij het eerste voorval raakte iemand lichtgewond, bij het tweede liepen twee mensen lichte verwondingen op toen een man met een mes zwaaide.

Ondanks een vergelijkbaar aantal bezoekers, was het qua incidenten in Amsterdam beduidend rustiger dan voorgaande jaren. De sfeer in de stad was goed, concludeert de politie.

Ook de politie in Rotterdam is tevreden over het verloop van Koninginnedag. Nadat de inhuldiging in Amsterdam voorbij was, stroomden de evenemententerreinen langzaam voller. Dit zorgde volgens de politie voor een gezellige drukte. Agenten hebben in Rotterdam in totaal 52 mensen aangehouden, met name voor openbare dronkenschap en belediging. Ook deden zich enkele vechtpartijen voor.