Nieuws
1112385
Nieuws

Johan & ik

Hij is waarschijnlijk de bekendste Amsterdammer; Johan Cruijff. In het Amsterdam Museum is nog tot en met 12 mei de tentoonstelling Johan & ik te zien.  Een tenoonstelling waar persoonlijke herinneringen zijn vastgelegd over een ontmoeting met deze grote voetballegende.  Daarnaast worden ook een aantal trofeeën uit de privécollectie van Johan Cruijff getoond.

Sinds het begin van zijn professionele carrière, in 1964, zijn ontelbare fans met Cruijff op de foto geweest. In Amsterdam, in Barcelona, waar ook ter wereld. Of het nu is op een bijeenkomst van de 'Cruyff Foundation', of zomaar ergens op straat, er is altijd wel iemand die een camera tevoorschijn haalt. Zoals Cruijff het zelf zegt, ‘dat hoort bij het idool zijn’. Sommige fans hadden er jaren voor nodig om de moed bij elkaar te rapen om op hem af te stappen, anderen liepen hem zomaar ergens tegen het lijf, totaal onverwacht.

Bij iedere ontmoeting hoort een persoonlijk verhaal. Die verhalen staan centraal in Johan&Ik. Een ontmoeting met Johan Cruijff is iets wat je nooit vergeet.  Het zijn ontroerende en verrassende verhalen van jeugdvrienden, jonge en oude fans en bekende Nederlanders. Elk verhaal schetst een unieke herinnering, belevenis en sentiment. De verhalen met bijbehorende foto’s, filmpjes en/of objecten laten zien hoe bijzonder de persoon Johan Cruijff is voor iedereen die hem ooit heeft ontmoet.

Amsterdam Museum: Kalverstraat 92, Amsterdam. www.amsterdammuseum.nl