Nieuws/Binnenland
1112391
Binnenland

'Stations woensdagmorgen weer normaal'

Treinreizigers zullen woensdagmorgen helemaal niets meer merken van de enorme NS-operatie van 30 april. Hoewel de treinen uit Amsterdam in de nacht van dinsdag op woensdag tot 4 uur rijden om iedereen naar huis te brengen, begint stipt om 5 uur de gewone dienstregeling weer. Met schone treinen en schone stations, belooft een NS-woordvoerder.

„De reiziger zal eigenlijk helemaal niks meer merken van de 30 april-drukte. We gaan gewoon uit van een nieuwe werkdag.” Hoewel het meivakantie is, verwacht het vervoersbedrijf niet dat de spits veel rustiger zal verlopen dan normaal.

Op station Amsterdam Centraal stonden dinsdag aan het begin van de avond al schoonmaakploegen op de perrons om alvast het ergste vuil uit elke aankomende trein te halen. Reizigers klaagden meer over overvolle treinen dan over rotzooi in de coupés. „Op de heenweg vanmiddag was alles nog brandschoon. Nu, op weg naar huis, niet meer, maar dat hoort erbij op zo'n dag”, vertelde een student uit Enkhuizen terwijl ze demonstratief haar hamburgerverpakking op de grond gooide.