Nieuws/Binnenland
1112658
Binnenland

'Koninginnedag is wereldberoemd'

Ze zijn speciaal voor koninginnedag naar Amsterdam gekomen en hebben ook speciaal voor het typisch Hollandse feest een compleet oranje outfit aangeschaft. De Spaanse Rocio (20) en Rotil (19) willen al hun hele leven een keer koninginnedag beleven in Amsterdam. „Koninginnedag is wereldberoemd. Iedereen weet dat het een geweldig feest is en iedereen weet dat je in het oranje moet.”

De meiden zijn met vijf vrienden naar Amsterdam gereisd in de hoop de stad van zijn meest feestelijke kant mee te maken. „We hebben gehoord dat het overal op straat feest is, dus daar moeten we bij zijn.”

Ze zitten dinsdagochtend rustig van een kop koffie te genieten op Amsterdam Centraal Station, voordat ze zich in het feestgedruis storten. Van plan om een glimp op te vangen van koningin Beatrix en koning Willem-Alexander zijn ze niet. „Dat is meer iets voor oudere mensen. Daarom is het ook nog zo rustig op het station. Alle jonge mensen liggen waarschijnlijk nog in bed omdat ze vannacht hebben gefeest of vanavond lang doorgaan.”