Nieuws/Buitenland
1112667
Buitenland

'VS willen drones aan Duitsland verkopen'

De Verenigde Staten zijn bereid onbemande vliegtuigjes (drones) van het type Reaper en vier grondstations voor de strijdkrachten aan Duitsland te leveren. Dat meldt het Duitse weekblad Der Spiegel op zijn website. Een vertegenwoordiger van het Amerikaanse ministerie van Defensie zou het besluit onlangs aan Duitse toppolitici hebben meegedeeld. Naar verwachting wordt het officiële besluit binnen enkele maanden bekendgemaakt.

De Duitse minister van Defensie, Thomas de Maizière, spreekt dinsdag in de Verenigde Staten met zijn Amerikaanse ambtgenoot Chuck Hagel. De Duitse bewindsman zei maandagavond nog dat de Amerikaanse regering nog niet heeft gereageerd op een verzoek om de levering van de drones, dat Duitsland begin 2012 indiende. De Amerikanen gebruiken de Reaper, die door de producent GeneralAtomics Predator B wordt genoemd, onder meer om aanvallen uit te voeren op aanhangers van de radicale islamitische beweging Taliban in het grensgebied van Pakistan en Afghanistan.

Duitsland gebruikt in Afghanistan drones van het in Israël gefabriceerde type Heron 1. Die worden gehuurd en de huurovereenkomst loopt in oktober volgend jaar af.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop