Nieuws/Buitenland
111288829
Buitenland

Groots concert in Central Park

Mega-concert in hartje New York met speciale sectie voor niet-gevaccineerden

Beelden van een concert op Central Park in 2018.

Beelden van een concert op Central Park in 2018.

NEW YORK - New York City is voornemens het naderende einde van de lockdown te vieren met een groots popconcert in Central Park. In een interview met de New York Times zei burgemeester Bill de Blasio dat het concert onderdeel is van een „Homecoming Week”, die de wereld moet laten zien dat de stad de pandemie achter zich heeft gelaten.

Beelden van een concert op Central Park in 2018.

Beelden van een concert op Central Park in 2018.

Het concert zal op 21 augustus moeten plaatsvinden op de vermaarde Great Lawn in het park, waar ooit onder anderen Carole King (1973), Elton John (1980) en Luciano Pavarotti (1993) voor honderdduizenden mensen optraden.

De line-up voor de drie uur durende show zal bestaan uit acht „iconische” sterren, van wie de namen nog niet bekend zijn. De stad laat de planning over aan de 89-jarige producer Clive Davis, bekend van samenwerkingen met onder anderen Bruce Springsteen, Aretha Franklin en Whitney Houston.

Bij het concert mogen vanwege corona slechts 60.000 toeschouwers aanwezig zijn, een fractie vergeleken met bijvoorbeeld de 400.000 toeschouwers die de reünie van Simon & Garfunkel in 1981 bijwoonden. De toegangsbewijzen zullen gratis zijn en het concert zal wereldwijd worden uitgezonden.

Vaccinatie

De stad zegt dat het nog werkt aan een oplossing voor eventuele complicaties voor de volksgezondheid van het grootschalige evenement. Zo komt de invoering van een vaccinatiepaspoort, de zogeheten Excelsior Pass, nog maar moeizaam tot stand. Tot dusver hebben slechts 1,1 miljoen van de 9,1 miljoen gevaccineerde inwoners van de staat New York de pas gedownload.

Tevens is het de bedoeling van burgemeester Bill de Blasio dat het concert het belang van vaccinatie benadrukt, aldus de New York Times. Het publiek zal verdeeld worden in secties voor gevaccineerden, die 70 procent van de kaartjes zullen krijgen, en niet-gevaccineerden.