Nieuws/Binnenland
1113289816
Binnenland

Agent gewond naar ziekenhuis na beëindigen feestje in Eindhoven

Beeld ter illustratie.

Beeld ter illustratie.

DEN HAAG - In Eindhoven is een agent gewond geraakt toen hij met collega’s een einde wilde maken aan een feest in een bedrijfspand aan de Kruburg. De agent raakte gewond aan zijn hoofd en een knie en is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hij doet aangifte van zware mishandeling. Vier mannen zijn aangehouden, onder wie een 45-jarige man uit Eindhoven en zijn zoon van zestien die de politie beledigde, aldus de politie.

Beeld ter illustratie.

Beeld ter illustratie.

Agenten wilden vrijdagavond laat het pand ingaan waar ze binnen meerdere mensen zagen en ook luide muziek hoorden. De man die de deur opendeed voelde daar niets voor en agenten die toch naar binnen gingen, kregen klappen.

De betrokken politieman werd hard tegen zijn knie getrapt, waardoor de knieschijf uit de kom schoot. Zeven mensen die in het pand waren kregen een boete, vier anderen zijn aangehouden. De minderjarige is overgedragen aan zijn moeder en wordt later verhoord.

Extra alert

Ook zaterdagavond is de politie extra alert op dit soort samenkomsten die vanwege de coronamaatregelen niet zijn toegestaan. „Hoewel we snappen dat dergelijke gezelligheid erg gemist wordt, zijn we hier streng op.”