Nieuws/Binnenland
1113290
Binnenland

1600 bezoekers bij benefietduel grensrechter

Ongeveer 1600 mensen zijn vrijdagavond in Almere afgekomen op de benefietwedstrijd tussen SC Buitenboys en oud-internationals. De hele opbrengst van 56.000 euro gaat naar de familie van de overleden grensrechter Richard Nieuwenhuizen. Die werd in december na afloop van de wedstrijd tegen Nieuw Sloten mishandeld en overleed een dag later. Buitenboys wilde met de wedstrijd zijn grensrechter herdenken en het gezin financieel steunen. Voor de wedstrijd was er een minuut stilte.

Op de grasmat van het stadion van Almere City verschenen onder anderen Giovanni van Bronckhorst, Dennis Bergkamp, Ben Wijnstekers en Pierre van Hooijdonk. In het doel stond Edwin van de Sar. Onder anderen Ronald Koeman en Sjaak Swart coachten de oud-internationals.

Het geld werd niet alleen opgehaald met de verkoop van toegangskaartjes, maar ook de 'verkoop' van reclameborden langs het veld bracht veel op. Annemarie Jorritsma, burgemeester van Almere, en KNVB-voorzitter Michael van Praag stonden in korte toespraken stil bij de dood van Nieuwenhuizen.