Nieuws
1113340
Nieuws

Poels uit Ronde van Romandië

Wout Poels heeft vrijdag de Ronde van Romandië voortijdig verlaten. De renner van Vacansoleil-DCM gaf in de derde etappe op, omdat hij last heeft van irritatie aan de luchtwegen. Volgens de Limburger zat de opgave er al even aan te komen. „Ik hoest en proest al vanaf de eerste dag. Misschien dat het een signaal is van mijn lichaam, dat ik aan een paar dagen rust toe ben”, vertelde hij vrijdag op de website van zijn ploeg.

Poels zou na de Zwitserse wielerronde al een pauze inlassen, maar dat gebeurt nu noodgedwongen iets eerder. „Ik ben al vanaf de Ronde van de Algarve in februari in touw. Als je niet helemaal lekker bent, breekt je dat op dit niveau op. We zitten hier immers wel in de World Tour.” Poels deed niet mee om een topklassering in Romandië. Hij had na de tweede etappe al bijna 1,5 minuut achterstand op leider Christopher Froome.

De Limburger was niet de enige klimmer die in de derde etappe afstapte. Ook de Canadees Ryder Hesjedal, die volgende week zaterdag als titelverdediger start in de Ronde van Italië, en de Spanjaard Daniel Moreno knepen in de remmen. Moreno won een kleine 2 weken geleden de Waalse Pijl.