Nieuws/Binnenland
1113384587
Binnenland

Roosendaals café bestraft na feest

ROOSENDAAL - De gemeente Roosendaal neemt maatregelen tegen feestcafé Bij Moeders in het centrum van de stad. In het café werd woensdagavond, vlak voor de horeca vier weken dicht moet, gefeest waarbij geen afstand werd gehouden. Op beelden die rondgingen was bovendien te zien dat er meer dan dertig mensen in de kroeg aanwezig waren, aldus de gemeente vrijdag.

Zodra de horeca weer open mag, moet het café daarom zes maanden lang twee uur eerder de deuren sluiten, om 02.00 uur in plaats van om 04.00 uur. Bij Moeders kreeg al twee keer eerder dit jaar een waarschuwing, aldus een woordvoerder van de gemeente. In juli hielden niet alle gasten in het café zich aan de regel om te blijven zitten, in oktober was het café nog geopend na de verplichte sluitingstijd.

„Op een gegeven moment houdt het dan op met de waarschuwingen en gaan we actie ondernemen”, verklaart de woordvoerder. „Dit is zo respectloos naar iedereen die lijdt onder corona. Bovendien zorgt het voor ongelijke concurrentie, omdat andere cafés zich wel aan de maatregelen houden.”

Eigenaar Jean-Pierre Kolthoff van Bij Moeders vindt dat de gemeente hem een „hele forse straf” oplegt. „Ik was zelf niet in de zaak toen het gebeurde. Om 21.45 uur werd ik opgeroepen, omdat het veel te druk werd. Ineens was er een soort tsunami van mensen naar het café gekomen. Ik ben er direct heen gegaan, heb de lichten aangezet en de muziek uitgedaan. Om 22.00 uur was de zaak leeg. Het heeft al met al nog geen half uur geduurd.” Kolthoff betreurt de gang van zaken evengoed. „Het valt niet goed te praten. Als er iemand op de wereld is die dit zou willen terugdraaien dan ben ik het wel.”

Ook in café-restaurant Luden in Den Haag hielden mensen zich woensdagavond niet aan de coronaregels. Op het terras werd uitbundig feest gevierd. Politici spraken schande van de situatie. De gemeente Den Haag moet nog beslissen of er maatregelen tegen het café worden genomen.