Nieuws/Binnenland
1113972833
Binnenland

’Politie neemt aso-gedrag hoog op’

Hoestende jongens gaan los op voorbijgangers Vredenburg

Foto ter illustratie.

Foto ter illustratie.

UTRECHT - Een man en een vrouw zijn woensdag door jongeren „in hun gezicht gehoest en geslagen op Vredenburg”, meldt de Utrechtse politie.

Foto ter illustratie.

Foto ter illustratie.

Het incident speelde zich rond 17.40 uur af. Een aantal jongens hield zich in het centrum van Utrecht vervelend op, zonder anderen anderhalve meter afstand te gunnen. Ook hoestten ze voorbijgangers in het gezicht. „Een man en een vrouw spraken hen hierop aan en werden door de jongens in hun gezicht gehoest en mishandeld. Zij belden de politie, maar agenten konden de gevluchte jongens niet vinden.”

De politie ’neemt dit incident hoog op’ en zoekt dringend getuigen.

De 28-jarige Walter K. werd woensdag nog veroordeeld tot tien weken celstraf door de rechtbank in Den Bosch voor het hoesten, spugen en „Pas op, corona” roepen naar omstanders en agenten.

In de nieuwste corona-update vertelt rechtbankverslaggever Saskia Belleman over de zaak. Verder nog veel meer coronanieuws. Luister de podcast hier, hieronder of via je eigen podcast app.

Aso-gedrag

Ook in Amsterdam was het deze week al twee keer ’raak’, meldt het Parool. Twee verdachten zitten vast die anderen volgens de politie bewust in het gezicht hebben gespuugd en riepen het coronavirus onder de leden te hebben.

Een 56-jarige Tilburger werd woensdag in een supermarkt aangehouden voor het in het gezicht spugen van een medewerker. Hij werd aangesproken voor het niet naleven van de voorgeschreven anderhalve meter afstand.

In de nieuwste corona-update vertelt rechtbankverslaggever Saskia Belleman over een zaak tegen een corona-hoester die tien weken de cel in moet. Verder nog veel meer coronanieuws. Luister de podcast hier, hieronder of via je eigen podcast app.