Nieuws/Binnenland
111408146
Binnenland

Reisadvies Corsica, Hongarije en Bulgarije op geel

DEN HAAG - Het reisadvies voor Hongarije, Bulgarije en Corsica wordt versoepeld, omdat de coronasituatie daar is verbeterd. Vanaf vrijdag geldt daar niet meer code oranje (’alleen noodzakelijke reizen’), maar code geel (’let op, veiligheidsrisico’s’), zo meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken. Een vakantie in Hongarije zit er echter nog niet in, want het land laat vooralsnog alleen eigen inwoners binnen, op enkele uitzonderingen voor studenten en zakenreizigers na.

Wie naar Corsica of Bulgarije wil, moet een recent negatief testresultaat tonen bij binnenkomst. In Bulgarije volstaat ook een bewijs dat de persoon die het land in wil volledig is hersteld van een eerdere coronabesmetting of een bewijs dat diegene volledig is gevaccineerd tegen het coronavirus. De laatste prik moet dan wel minstens 14 dagen voor aankomst zijn toegediend. Wie daarna naar Nederland terugreist, hoeft geen negatieve test meer te laten zien en ook niet meer in quarantaine.

Op de website nederlandwereldwijd.nl staan alle reisadviezen. Slechts twee gebieden zijn groen: Saba en Sint-Eustatius. Landen en gebieden die eerder al de kleurcode geel kregen, zijn Malta, Finland, IJsland, Aruba, Bonaire, Curaçao, Portugal, Ierland, Sardinië, de Canarische eilanden, de Azoren, de Balearen, Madeira, diverse Griekse eilanden, Roemenië, Sardinië, Sint Maarten, Rwanda en Thailand. Het grootste deel van de wereldkaart van het ministerie is nog altijd oranje vanwege de coronapandemie.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo