Nieuws

Buigen voor Beyoncé

In Amsterdam was het zondag alvast koninginnenacht: Queen Beyoncé streek met haar Mrs Carter Show neer in de Ziggo Dome.

Deze superster heeft weer eens bewezen dat ze alle ophef meer dan waard is. De kaarten voor de wereldtournee waren in no time uitverkocht, nepkaarten waren volop in omloop en voor aanvang stonden tientallen fans nog smekend bij de ticketoffice. De gelukkigen, die voor een groot deel al vanaf het middaguur stonden te trappelen, werden op hun wenken bediend.

Geweld

Het voelde echt als een koninklijk moment toen Beyoncé - op tijd! - op het podium verscheen. Zelfs het personeel van de concertzaal hing zo ver mogelijk over de bar om een glimp op te vangen van de ster. In de bijna twee uur durende show die daar op volgde haalde Beyoncé  alles uit de kast: spannende outfits, gewaagde choreografieën en bovenal vocaal geweld. Want live zingen, dat kan deze dame als geen ander.

Met bijna hypnotiserende visuele projecties werd het uitzinnige publiek meegenomen in de bijzondere wereld van deze ster, die tussen de regels door haar fans probeerde te inspireren met teksten over liefde en girlpower. Beyoncé slaagde daarin meer dan. Het publiek slurpte alles op wat de zangeres hen, met haar compleet uit vrouwen bestaande band, voorschotelde.

Circusartiest

We zagen afwisselend haar stoute, mooie, grappige, sexy, ontroerende en ronduit aardige kant. Met een goede balans tussen up tempo en ballades liet ze grote hits (onder andere Run The World- Girls, If I were a boy, Diva, I miss you, Naughty Girl, Halo, Single Ladies) verspreid over de avond langskomen. Muzikale-, visuele- en dansintermezzo's werden even enthousiast ontvangen als Beyoncé zelf.

Toen ze dan ook nog als een circusartiest de zaal door vloog om in het VIP- gedeelte een aantal nummers te zingen spatte de Ziggo Dome bijna uit elkaar. Beyoncé liet het publiek gretig meezingen en deelde waar kon handjeklap uit.

Buigen

De zaal, maar ook Beyoncé zelf leek er geen genoeg van te krijgen. Even twee uur mee in dat perfecte leven van deze superster. Want een geoliede marketingmachine is ze natuurlijk. Eentje die perfect weet elk vouwtje recht te strijken en totale controle lijkt te hebben over haar mierzoete imago. Dat kan soms wat ongeloofwaardig lijken, maar is tegelijkertijd ook knap. De uitverkochte zaal zette daar in ieder geval geen enkel vraagteken bij.

In haar laatste filmpje zei deze koningin onder meer: I was here... Dat heeft Amsterdam geweten. Alleen zij kan dan ook terecht zingen: Bow down..

Beyoncé treedt morgenavond nog een keer op in Amsterdam voordat ze naar Parijs vliegt voor het vervolg van haar wereldtournee.