Nieuws/Binnenland
111433178
Binnenland

Dode bij schietpartij in Zwolle is 52-jarige man

Agenten zijn met kogelwerende vesten ter plaatse bij de plek van de schietpartij in Zwolle.

Agenten zijn met kogelwerende vesten ter plaatse bij de plek van de schietpartij in Zwolle.

ZWOLLE - Bij een schietincident aan de Buitengasthuisstraat in Zwolle is dinsdagavond een 52-jarige man om het leven gekomen. Over de aanleiding voor de schietpartij is volgens de politie nog niets bekend.

Agenten zijn met kogelwerende vesten ter plaatse bij de plek van de schietpartij in Zwolle.

Agenten zijn met kogelwerende vesten ter plaatse bij de plek van de schietpartij in Zwolle.

De schutter zou gevlucht zijn en er zijn nog geen aanhoudingen verricht.

Volgens een getuige kwamen agenten na de schietpartij met kogelwerende vesten en getrokken pistolen naar het plaats delict. Even later kwam de forensische opsporing ter plaatse en werd een groot gebied rondom de woning waar de schietpartij plaatsvond, afgezet.

Een ooggetuige vertelt aan De Stentor dat hij zag hoe een man kort na het schietincident in een politieauto zat. „Mijn vader, mijn vader. Het is mijn vader”, zou hij al huilend geschreeuwd hebben.

Burgemeester: Schokkend

Burgemeester Peter Snijders van Zwolle reageert geschokt. ,,Het nieuws is ook voor mij nog pril en de politie doet onderzoek naar de toedracht van het dodelijk incident”, laat hij weten.

,,Natuurlijk hoop je op een rustige jaarwisseling, na de recente incidenten. Je wilt voor alle Zwollenaren een fijne oudejaarsavond en een goed begin van het nieuwe jaar. Dat mocht helaas niet zijn en zo kreeg ik gisterenavond een vervelend telefoontje dat er opnieuw een schietpartij was geweest in Zwolle, dit keer helaas met een dodelijk slachtoffer”, vervolgt de burgemeester.

,,Ik vind het schokkend dat er in Zwolle mensen rondlopen met een vuurwapen. Dat wil je niet, iedereen moet zich veilig kunnen voelen in onze stad Zwolle!”

De schietpartij is het vijfde schietincident in vier maanden tijd in Zwolle.

Ook schietpartij Hoogezand

Ook in Hoogezand in Groningen is dinsdagavond geschoten. Dat gebeurde aan de Transportweg. Een vrouw raakte lichtgewond. De politie is op zoek naar de verdachte.

In het Overijsselse Lemelerveld liep op het Kroonplein iemand steekwonden op tijdens oud en nieuw. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht. Een verdachte is aangehouden.

Beek

Door een schietpartij bij een uitgaansgelegenheid in het Limburgse dorp Beek is in de vroege woensdagochtend iemand gewond geraakt. Het letsel zou niet erg zijn, aldus een woordvoerder van de politie. Nadere bijzonderheden over de schietpartij aan de Middelweg ontbreken nog.

Op de Tiendstraat in Nuth raakte woensdagochtend vroeg iemand gewond door een steekpartij. Na het conflict in het Limburgse dorp hield de politie een verdachte aan.

De politie spreekt overigens van een rustige nieuwjaarsnacht in Limburg, afgezien van enkele incidenten. Zo waren er in de uitgangscentra van Venlo en Weert enkele vechtpartijtjes.

In het uitgaanscentrum in Beek deed zich ruim een maand geleden overigens ook al een schietpartij voor. Daardoor raakte een Duitse man lichtgewond. Toen was er sprake van een uit de hand gelopen ruzie tussen twee groepen.