Nieuws/Binnenland
1114431335
Binnenland

Vrouw krijgt gedumpt afval terug van kringloopwinkel

TWELLO - Een vrouw die vijf keer kilo’s troep achterliet bij de Kringloop Twello heeft een koekje van eigen deeg gekregen. De eigenaar achterhaalde het adres van de vrouw en gaf haar haar rommel weer terug.

„Maandag kwam ze voor het eerst, toen dumpte ze een bankstel”, zo vertelt Hans Hekkert aan RTV Oost. Woensdag volgden een tafel, laminaat en een aantal zakken met plastic afval. „Alles plakte, het was te vies om op te pakken.” Donderdagavond kwam ze meerdere keren langs.

Toen Hekkert de beelden van de bewakingscamera’s vergeleek, bleek het steeds om dezelfde vrouw te gaan. Hij plaatste de beelden op Facebook, maar de vrouw reageerde daar niet op. En dus achterhaalde hij haar adres om alle troep, een bus vol inmiddels, bij de vrouw te bezorgen. „Ze stond buiten en zei dat ze er niets van begreep. Ze hield zich van de domme. Ze hielp ook niet even mee.”

Hekkert hoopt dat hij op deze manier mensen met dezelfde plannen duidelijk gemaakt heeft dat ze niet op troep zitten te wachten. „Wij zijn geen vuilstortplaats.”