Nieuws/Binnenland
1114654097
Binnenland

Politie zoekt info vuurwerkbom Woensdrecht via digitale banner

De beschadigde voordeur van de woning.

De beschadigde voordeur van de woning.

HOOGERHEIDE - In een poging zoveel mogelijk informatie te krijgen over de vuurwerkbom die afgelopen zondag afging bij de woning van de burgemeester van de gemeente Woensdrecht zet de politie ’digitale bannering’ in. Dat houdt in dat iedereen die dan in de buurt van Hoogerheide is en via zijn of haar smartphone internet op gaat een digitale banner te zien krijgt, waarin de politie aandacht voor de zaak vraagt.

De beschadigde voordeur van de woning.

De beschadigde voordeur van de woning.

Het huis van burgemeester Steven Adriaansen in het Brabantse Hoogerheide (gemeente Woensdrecht) werd zondagochtend in alle vroegte beschadigd door de bom. De politie vermoedt dat er sprake is van een bewuste actie en roept mensen die iets weten van het incident om zich te melden. Ook als ze weten dat mensen of groepen in de omgeving van Hoogerheide over zwaar illegaal vuurwerk beschikken.

Verder willen de rechercheurs zoveel mogelijk camerabeelden uit de wijk De Hoef ontvangen. Niet alleen opnamen van die nacht, maar ook van de dag ervoor. Daarbij kan ook gedacht worden aan dashcam- of dronebeelden uit de omgeving.