Nieuws

NIEUWS

Russisch cruiseschip nog steeds spoorloos

Er is nog steeds geen spoor te bekennen van het Russische schip Lyubov Orlova. Het cruiseschip raakte enkele maanden geleden op drift voor de Canadese kust en is al geruime tijd van de radar verdwenen.

Het Russische schip was rijp voor de sloop en werd daarom vanuit Canada afgevoerd naar de Dominicaanse Republiek. Die bestemming heeft het echter nooit bereikt. Door noodweer brak de sleepkabel met als gevolg dat het schip sindsdien stuurloos in de Atlantische Oceaan dobbert. De Canadese autoriteit heeft haar handen er vanaf getrokken. Ze voelt zich niet verantwoordelijk omdat het schip buiten de Canadese wateren drijft.

SpeurtochtenDe Nederlandse Pim Rhoodes bekommert zich om het schip en heeft al twee speurtochten gemaakt. Zonder enig resultaat. De eerste keer maakte een motorstoring een einde aan de zoektocht en de tweede keer moest de horecaondernemer het opgeven omdat hij geen idee had, waar hij het schip moest zoeken.

Drijven naar EuropaIn februari van dit jaar werd het Russische vaartuig door de Amerikaanse inlichtingsdienst 2400 kilometer uit de westkust van Ierland gelokaliseerd. Er wordt verwacht dat het schip langzaam richting Europa drijft. Voor zover bekend houdt geen enkel land zich bezig met een bergingsoperatie.