Nieuws/Binnenland
1114976
Binnenland

Dreiger Leiden opgepakt

De politie heeft een verdachte opgepakt van de ernstige dreiging van een schoolschietpartij. Het gaat om een oud-leerling van The British School in Voorschoten. Dat melden bronnen rond de school aan De Telegraaf. De politie heeft het bericht inmiddels bevestigd.

De jongen is in oktober 2011 weggestuurd van de school vanwege wangedrag. In een verklaring laat de directie weten dat de politie heeft verzekerd dat de leerlingen van de school niet in gevaar zijn geweest. De politie wil in verband met het onderzoek geen details kwijt over de aanhouding, omdat de rol van de persoon nog niet duidelijk is. „Het kan ook zijn dat hij het gewoon niet is”, aldus een woordvoerster.

The British school heeft vestigingen in Den Haag en Voorschoten. De middelbare school, met leerlingen van 11 tot 18 jaar, is gevestigd in Voorschoten. De school heeft vandaag particuliere beveiliging ingehuurd. De lessen gaan gewoon door.

Alle scholen in het voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs in Leiden zijn maandag gesloten in verband met de serieuze dreiging. Ook op een middelbare school in het Oegstgeest is maandag geen les.

Zondag sloeg de politie groot alarm na een dreiging op internet van een mogelijke 'schoolshooting' op korte termijn. Burgemeester Henri Lenferink van Leiden zei zondag dat de dreiging zo serieus was dat werd besloten de scholen te sluiten. Het gaat om ongeveer twintig scholen en duizenden leerlingen.

 

!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");