Nieuws/Buitenland
1114998190
Buitenland

Rellen in Brussel na uitschakeling ’Rode Duivels’

BRUSSEL - In het centrum van Brussel zijn vrijdagavond rellen geweest na de uitschakeling van het Belgische voetbalelftal op het EK, melden Belgische media. Jongeren bekogelden agenten met van alles en nog wat. Relschoppers gooiden er met flessen, bommetjes en zelfs elektrische steps. Ook verschillende etalages moesten het ontgelden en er werd een Nike-winkel geplunderd. De politie moest traangas en een waterkanon inzetten om de amokmakers uiteen te drijven.

Dat meldt onder meer Het Nieuwsblad. Direct na de tegen de Italianen verloren kwartfinale werd het onrustig in de Brusselse binnenstad. „We zijn rond 23 uur tussenbeide moeten komen voor de Beurs nadat een groep een persoon met een Italiaanse vlag had aangevallen”, bevestigt woordvoerder Olivier Slosse van de politie in Brussel. „Zij keerden zich vervolgens tegen de politie en gooiden met allerlei projectielen naar onze mensen en naar de etalages van de winkels. Eerst werd een sproeiwagen ingezet en daarna traangas om de groep uiteen te drijven.”

Om 23.10 uur werd er melding gemaakt van een inbraak in de Nike-winkel. Op sociale media is te zien dat die door een groep jongeren geplunderd werd. Volgens Slosse werd hier een arrestatie verricht door de politie.

Iets na middernacht keerde de rust weer terug in de Belgische hoofdstad.