Nieuws/Binnenland
1116211
Binnenland

Prins: alleen accentverschillen Koningsdag

De koninklijke familie zal ook op Koningsdag in grote getale verschijnen. Willem-Alexander en Máxima blijven met de familie het land ingaan. „Het is een dag van de familie en niet een dag waarop alleen het Koninklijk Huis naar buiten treedt”, benadrukte prinses Máxima woensdagavond in het televisie-interview met NOS en RTL. „Een defilé is niet meer van deze tijd”, zei prins Willem-Alexander. Ten opzichte van de huidige Koninginnedag zouden er accentverschillen komen.

Willem-Alexander heeft er bewust voor gekozen om Koningsdag niet op de inmiddels ingeburgerde datum van 30 april te houden, maar op zijn eigen verjaardag. Daarmee blijft de band tussen de nationale feestdag en de verjaardag van de koning duidelijk. Het is heel vreemd om het niet op je eigen verjaardag te vieren en te zeggen wacht maar drie dagen en vier het dan, lichtte Willem-Alexander toe.

Koekhappen is geen probleem, lieten Máxima en Willem-Alexander weten. Zo vaak staat dat ook niet op het programma. „Twee keer in de laatste 15 jaar. Eén keer in koekstad Deventer en één keer in Scheveningen, voor een record.”

safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd
safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd