Nieuws/Binnenland
1116306516
Binnenland

Premium

Het beste van De Telegraaf

Gids per ongeluk deels uitgelekt

Hoe konden Michelinsterren worden uitgedeeld aan dichte restaurants?

Maandag komt het antwoord op de vraag hoe het mogelijk is dat Hans van Wolde twee sterren kon krijgen, terwijl zijn restaurant Brut172 vorig jaar pas is geopend.

Maandag komt het antwoord op de vraag hoe het mogelijk is dat Hans van Wolde twee sterren kon krijgen, terwijl zijn restaurant Brut172 vorig jaar pas is geopend.

Hoe kunnen nieuwe Michelinsterren aan restaurants worden uitgedeeld, terwijl het nagenoeg onmogelijk is om in een restaurant te eten? Andere zaken wordt mogelijk zelfs nog een ster ontnomen. Hoe kunnen de culinaire scherprechters een oordeel vormen, en dan ook nog incognito, nu de horeca het vooral moet zien te hebben van bezorgen en afhalen? De nieuwe sterren zouden eigenlijk maandag pas bekend worden, maar lekten dit weekend al uit. Zo hoorden chef-koks Richard van Oostenbrugge en Hans van Wolde zaterdag al dat Michelin hen heeft bedeeld met twee sterren voor hun toprestaurants 212 in Amsterdam en Brut172 in het Limburgse Reijmerstok.

Maandag komt het antwoord op de vraag hoe het mogelijk is dat Hans van Wolde twee sterren kon krijgen, terwijl zijn restaurant Brut172 vorig jaar pas is geopend.

Maandag komt het antwoord op de vraag hoe het mogelijk is dat Hans van Wolde twee sterren kon krijgen, terwijl zijn restaurant Brut172 vorig jaar pas is geopend.

HET BESTE VAN DE TELEGRAAF