Nieuws/Binnenland
1116952
Binnenland

Vrouw Charles Groenhuijsen overleeft drama Boston

Karin van der Cammen, de echtgenote van journalist Charles Groenhuijsen, was één van de 27.000 deelnemers aan de marathon in Boston.

Karin, die op 200 meter afstand van de explosies rende, mankeert gelukkig niets.  „Ik had de finish van de marathon bijna bereikt toen ik een enorme knal hoorde. Drie of vier seconden later volgde de volgende explosie en wist ik dat het goed mis was. Ik ben de andere kant op gaan rennen en zag mensen gewond neervallen.”

Karin is zelf ongedeerd, maar de schrik zat er goed in. „Je weet op dat moment niet of er meer explosieven zijn. Iedereen liet alles achter en rende weg”, aldus de Nederlandse. „Het is zo bizar, ik stond er met mijn neus bovenop en heb de explosies gezien. Maar door de schrik probeer je eerst jezelf in veiligheid te brengen.” Van der Cammen hoorde later pas dat er dodelijke slachtoffers zijn gevallen bij de explosies.

Ook een aantal straten verderop was duidelijk dat de schrik er goed in zat. „Je zag overal tafels en stoelen op de grond liggen en het was duidelijk dat iedereen alles achter had gelaten en was gaan rennen.”

De Nederlandse, die nog in Boston is, zegt dat lokale autoriteiten enorme maatregelen hebben getroffen. „Er zijn meerdere hotels ontruimd, in de omgeving van de finish is alles afgezet.”