Nieuws/Binnenland
111842103
Binnenland

N307 tot zeker zaterdagochtend dicht door kabels na stroomstoring

Beeld ter illustratie

Beeld ter illustratie

DRONTEN - De N307 bij Dronten blijft tot in ieder geval zaterdagochtend gesloten in beide richtingen als gevolg van de grote stroomstoring die delen van Flevoland vrijdag trof, meldt FlevoWegen. Er moeten nog stroomkabels worden opgeruimd.

Beeld ter illustratie

Beeld ter illustratie

De stroomstoring ontstond volgens netbeheerder TenneT door een kortsluiting en een daaropvolgende brand op het hoogspanningsstation in Lelystad waar op dat moment werd gewerkt. Normaal gaat de stroom bij zo’n storing automatisch van de kabels, maar het veiligheidssysteem dat hiervoor zorgt werkte om nog onbekende reden niet. Als gevolg hiervan raakten hoogspanningskabels oververhit. Op sommige plekken kwamen de kabels tot op de grond te hangen.

Ook het treinverkeer kampt nog met de gevolgen van de stroomstoring. Zo rijden er tussen Lelystad Centrum en Dronten het hele weekend geen treinen door een defecte bovenleiding. Naar verwachting start het treinverkeer op dit traject pas maandag om 05.00 uur weer op. Zo’n 350 reizigers die vrijdagmiddag in een stilgevallen trein vast kwamen te zitten, moesten geëvacueerd worden.

Burgemeester van Dronten Jean Paul Gebben zegt geschrokken te zijn van de impact van de stroomstoring en de bijkomende problemen. „Onderzoek moet uitwijzen wat de oorzaak precies is. De gemeente zal daartoe contact opnemen met TenneT.”