1118993
Binnenland

Kunst op de keukentafel

Meesterwerken als Rembrandts Nachtwacht, het Melkmeisje van Vermeer, een zelfportret van Van Gogh, maar ook Nijntje van Dick Bruna. Zestien topstukken uit het Rijksmuseum sieren vanaf vandaag  miljoenen literpakken melk, vla en yoghurt van Albert Heijn.

Het Rijksmuseum opent op 13 april zijn deuren na een lange periode van renoveren, restaureren en verbouwen. Ter gelegenheid hiervan hebben Rijksmuseum en Albert Heijn de actie ‘Rijks aan tafel’ opgezet.Doel van de actie is om gesprekken aan tafel te stimuleren over kunst. Op de zuivelpakken staat een afbeelding van het kunstwerk met korte omschrijving, verrassende feiten en een raadseltje. Ook kan er gespaard worden voor toegangskaartjes.

Wim Pijbes, hoofddirecteur van het Rijksmuseum: ‘Het Rijksmuseum is van iedereen. We willen de Nederlanders op een laagdrempelige manier verrassen met onze prachtige collectie. Een gesprek over kunst aan de keukentafel stimuleert hopelijk een bezoek aan de echte werken in het prachtig vernieuwde Rijksmuseum.’