Nieuws/Binnenland
1119144
Binnenland

Dochter Poetin woont in Voorschoten

Als de Russische president Vladimir Poetin maandag een flitsbezoek brengt aan Nederland, zal hij mogelijk ook een stop maken in de Zuid-Hollandse gemeente Voorschoten. Daar woont namelijk zijn dochter Maria, samen met haar Nederlandse vriend.

Maria Poetin en Jorrit Faassen wonen in een appartement in een nieuwbouwwijk die - toeval of niet - Krimwijk heet. Het penthouse en de verdieping eronder zijn van Maria en Jorrit. Bij de entree staan de namen van de bewoners, maar het bovenste bordje is blanco.

Wijkbewoners hebben gemengde gevoelens nu dat geheim is uitgelekt. ,,Er kleeft toch iets gevaarlijks aan die familie’’, zegt een Voorschotenaar in het Leidsch Dagblad.

De meeste inwoners die iets kwijt willen over hun bijzondere buren, hebben liever hun naam niet in de krant. Bij de laatste vergadering van de Vereniging van Eigenaren was nog niet bekend wie de bovenste bewoners waren. Inmiddels gonst het rond. Iemand beweert dat Poetin een keer boodschappen heeft gedaan bij Albert Heijn (’Hij was best klein’), vergezeld door lijfwachten. ,,Ik heb wel eens een geblindeerde auto in de parkeerkelder zien verdwijnen’’, zegt een ander. ,,Maar verhalen over kleerkasten en beveiligingsdiensten zijn overdreven.’’

Er zijn ook mensen die er niets mee te maken willen hebben. ,,Het kan maar beter niet algemeen bekend worden’’, zegt een man.