Nieuws
1119149
Nieuws

'Gehandicapte' gamer blijkt oplichter

Angel Hamilton, online beter bekend onder zijn bijnaam ZillianOP, heeft twee jaar lang de kijkers van zijn gamingkanaal opgelicht door te doen alsof hij gehandicapt was. Hamilton speelde games als Diablo 3 en League of Legends en zond dat live uit vanuit zijn rolstoel. Tot hij dit weekend ineens opstond en wegliep, terwijl de webcam nog draaide.

In de maanden dat Angel actief was op de streaming-website Twitch haalde hij meer dan 20.000 dollar (ongeveer 15.000 euro) aan donaties binnen. Van de inkomsten kocht hij onder andere een rolstoel van 2000 euro. Ook verhuisde hij naar zijn vriendin toe, een reis die 5000 dollar uit de portemonnee van de gulle gamers trok, die dachten Hamilton een hart onder de riem te steken.

De vriendin van Hamilton verdedigt hem nu door te verklaren dat hij omviel. In de video is echter duidelijk te zien dat hij in een vloeiende beweging opstaat en wegloopt. Zodra zijn vriendin merkt wat er aan de hand is slaat ze een ‘oh my god’ uit en draait Hamilton de webcam weg.

Twitch heeft als gevolg van het voorval Hamilton’s kanaal gesloten.