Nieuws/Binnenland
1119174
Binnenland

Man loog over weggerende vrouw ongeluk A27

De vrouw naar wie de politie maandagochtend uren heeft gezocht omdat zij bij het ongeluk op de A27 zou zijn weggerend, heeft zich zelf op het bureau gemeld. Dat heeft de politie bekendgemaakt. De 29-jarige vrouw uit Utrecht is aangehouden. Zij heeft tegen de politie gezegd dat ze bij de aanrijding betrokken was, terwijl daar geen aanwijzingen voor zijn.

De man die vertelde dat er een vrouw was weggerend, was al eerder aangehouden. Hij is haar partner en het vermoeden bestaat dat hij zelf reed terwijl hij geen rijbewijs heeft.

De politie heeft 2 uur met een helikopter naar de vrouw gezocht, waarschijnlijk dus op basis van een leugen. „We hebben een enorme inspanning geleverd en daar hangt een flink prijskaartje aan”, aldus een politiewoordvoerder.

Bij het ongeluk raakten zes mensen gewond, van wie één ernstig. De toestand van het slachtoffer is stabiel, meldde de politie.

De A27 van Utrecht naar Almere was maandagochtend tijdens de spits een aantal uur dicht tussen Hilversum en knooppunt Eemnes.