Nieuws/Binnenland
1119392
Binnenland

Castaignos: Duurde lang genoeg

De opluchting zaterdag na de thuiszege tegen Roda JC (2-0) was groot bij FC Twente en zeker bij aanvaller Luc Castaignos. Van de vaak bekritiseerde spits ging in Enschede veel dreiging uit. De oud-Feyenoorder opende met zijn tiende competitietreffer vlak voor de rust de score namens de Tukkers, die half december de laatste thuiswedstrijd in de eredivisie wonnen.

„Een basisplaats en een doelpuntje meepikken, dat is toch wel lekker”, sprak Castaignos glunderend. „We hebben laten zien in deze wedstrijd dat we wel degelijk een goede ploeg hebben. Ik denk dat het nu weer gaat lopen bij ons. Het heeft lang genoeg geduurd voordat we thuis weer eens konden winnen.”

Castaignos was ook te spreken over de aangepaste speelwijze van FC Twente. „Ik ben een spits die veel de diepte zoekt. Chadli daarentegen wil graag in de bal spelen. Daardoor ontstaat er ruimte voor mij. Daar hebben we de afgelopen week veel op getraind en daar viel ook mijn doelpunt uit. Dat geeft veel voldoening. Het was ook een mooie pass van Leroy Fer.”