Nieuws/Binnenland
1119501
Binnenland

50PLUS kijkt naar de toekomst

De groei van het aantal leden, de toch nog steeds florissante peilingen en wat de toekomst allemaal voor de partij en haar achterban met zich meebrengt. Dat zijn de thema's van de partijdag van 50PLUS zaterdag in Media Plaza in Utrecht. Zo heeft de partij plannen voor het vormen van kader en deelname aan de Europese Verkiezingen.

De partij haalde bij de verkiezingen vorig jaar september 2 zetels in de Kamer. Onvrede over maatregelen van het nieuwe kabinet gaven 50PLUS extra wind in de zeilen, hoewel de zakelijke beslommeringen van partijvoorman Henk Krol ook wel even de aandacht opeisten.

Ouderenpartij 50PLUS is afgelopen 2 weken wel gezakt in de politieke barometer. De partij van Henk Krol verloor 5 zetels en komt daarmee op 11, nog altijd 9 zetels winst ten opzichte van de werkelijkheid. Een maand geleden stond 50PLUS echter nog op 19 zetels in de barometer.

Bij Maurice de Hond daalde 50PLUS afgelopen zondag ook sinds de week ervoor. Hier daalde de partij met 2 zetels naar 14, dus 12 meer dan in werkelijkheid.