Nieuws
1119703
Nieuws

EVENEMENTEN

Woonbootbewoners mee op rondvaart

20 verenigde Amsterdamse rederijen nemen een bijzonder initiatief. De exploitanten van merendeels klassieke bootjes nodigen woonbootbewoners in Amsterdam uit om hun woning op 7 april vanaf het water te bekijken.

De exploitanten, verenigd in de VRA, geven op hun website aan dat ze keihard werken aan verbetering van het imago van de rondvaartboten in Amsterdam. Dat doen ze bijvoorbeeld door de aandrijvingen schoner te maken, 35 % vaart al elektrisch, en nu ook door het contact met de woonbootbewoners te verbeteren. Het gaat dan ook niet om de grote bekende rondvaartbootrederijen, maar om de kleinere uitbaters van bijvoorbeeld Notarisbootjes en andere kleinschalig geexploiteerde boten.

Op de website: "Een gelegenheid bij uitstek om onderling informatie uit te wisselen en elkaar tips geven om onze veelvuldige ontmoetingen zo sympathiek mogelijk te maken. Nu en in de toekomst." en:  Het is tijd om terug te gaan naar de menselijke schaal. Een schaal waarop we elkaar kennen en persoonlijk aanspreekbaar zijn.

De vaartocht voor woonbootbewoners start op zondag 7 april om 10.00 uur vanaf de Hermitage aan de Amstel. Woonbootbewoners die geen uitnodiging hebben gekregen kunnen zich per mail aanmelden.