Nieuws
1119735
Nieuws

DROOM

Maak de Vecht WereldErfgoed

Bij de dromen die ter gelegenheid van de troonswisseling bij het Nationaal Comité Inhuldiging worden ingestuurd zijn veel 'natte' dromen. Dromen die iets te maken hebben met het water in ons land.

Sjors Chamboné is een van de inzenders van een droom voor ons land. Zijn droom is het om de (Heren) Vecht tussen Loenen aan de Vecht en Maarssen wereld erfgoed te maken.

Chamboné: "Er is de laatste tijd terecht veel aandacht voor de Gouden Eeuw. Veel van die historie staat nog steeds heel goed onderhouden langs de 2600 jaar oude Vecht tussen Loenen aan de Vecht en Maarssen. Dat stuk (Heren)Vecht staat vol met prachtige buitenplaatsen met theekoepels gebouwd door rijke Amsterdamse VOC kooplieden in de 17e (Gouden) eeuw. Mijn droom is dat dit unieke gebied werelderfgoed wordt.

Denk aan Rupelmonde in Nieuwersluis die vorig jaar tussen de beelden van Mercurius en Neptunus weer een nieuw carillon op zijn dak heeft laten zetten. Ridderhofstad Gunterstein en Kasteel Nyenrode uit 1200. De prachtige hekwerken en parken zoals van VreedenHoff en straks staat alle hortensia in prachtige kleuren overal langs de Vecht weer in bloei. Er staat teveel om allemaal op te noemen."

Hebt u ook een droom die met het Nederlandse water te maken heeft? Deel het niet alleen met het Nationaal Comité Inhuldiging, maar ook met de lezers van de Vaarkrant.