Nieuws/Binnenland
1119794571
Binnenland

Twee doden en twee gewonden bij zwaar ongeval Oudesluis

OUDESLUIS - Bij een zwaar ongeluk tussen twee auto’s in Oudesluis zijn maandag twee doden gevallen. Ook zijn er twee personen gewond geraakt, waarvan een zwaar. Het ongeluk gebeurde in de ochtend, rond 6.40 uur. Halverwege de middag maakte de politie bekend dat de twee slachtoffers zijn overleden in het ziekenhuis.

Het ongeluk gebeurde op de kruising van de Keinsmerweg met de Grote Sloot tussen Oudesluis en Schagen. Door de botsing raakte een voertuig met vier inzittenden te water.

Brandweer en ambulances kwamen ter plaatse. Brandweerlieden zijn in het water gegaan om te zoeken naar slachtoffers. Een voorbij rijdende vrachtwagen met een kraan heeft het voertuig boven water gekregen en geborgen. De andere auto die betrokken raakte bij het ongeval is op de brugleuning blijven steken. De bestuurder daarvan raakte niet gewond.

Verlichting

De politie zoekt naar een belangrijke getuige van het ongeluk: de bestuurder van een grijze stationwagen. Die heeft ’de inzittenden in Schagen geattendeerd op het aanzetten van de verlichting van het voertuig’, meldt de politie.