Nieuws/Binnenland
1120495561
Binnenland

Wegen afgesloten door verhoogde waterstanden Vlaardingen

DEN HAAG - Rijkswaterstaat waarschuwt voor verhoogde waterstanden in de komende 24 uur. Langs de kust wordt harde tot stormachtige wind verwacht in combinatie met springtij. De Hollandse IJsselkering ten oosten van Rotterdam is gesloten. Waterschap Scheldestromen heeft een weg in Breskens en sommige strandovergangen in Vlissingen afgesloten.

Vanwege de harde wind en springtij zijn meerdere kades overgelopen en staan straten onder water. Uit voorzorg zijn de Oosthavenkade en Westhavenkade afgesloten.

Tekst gaat verder onder de tweet.

Smeltwater

Ook de waterstand in de grote rivieren stijgt door regen en smeltwater vanuit Duitsland en Zwitserland. Vrijdag stijgt het waterpeil in de Rijn bij Lobith naar meer dan 12.00 meter. Uiterwaarden langs Waal, Rijn en IJssel kunnen dan onderlopen, maar er is geen sprake van alarmerend hoogwater.

De Maas voert ook meer water af doordat het in de Ardennen veel heeft geregend. Vanaf woensdagavond kunnen uiterwaarden bij Roermond onderlopen. De stuw bij Belfeld wordt daarom woensdagavond waarschijnlijk gestreken. Door strijken van een stuw krijgt het rivierwater meer ruimte om door te stromen. Het Limburgse waterschap en Rijkswaterstaat zijn alert. Zij benadrukken dat de verhoogde afvoer die nu wordt verwacht meerdere keren per jaar kan voorkomen.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop