Nieuws/Binnenland
1120759223
Binnenland

Twee verdachten van Coolsingelrellen melden zich op politiebureau en worden aangehouden

ROTTERDAM - De politie heeft dinsdag en woensdag twee mannen aangehouden die worden verdacht van betrokkenheid bij de rellen op de Coolsingel in Rotterdam op 19 november vorig jaar.

De twee, een 24-jarige inwoner van Bonaire en een 21-jarige Rotterdammer, hebben zich op een politiebureau in Dordrecht gemeld nadat beelden in een opsporingsprogramma en op social media waren getoond. De 24-jarige verdachte zou een fles naar een politiebus hebben gegooid. De Rotterdammer wordt ervan verdacht voorwerpen hebben gegooid naar politievoertuigen en ME'ers.

In totaal zijn er nu 67 mensen aangehouden in verband met de rellen op de Coolsingel, die uitbraken na een manifestatie tegen het coronabeleid van het kabinet. Politieagenten waren het doelwit. Ook werden onder meer politiewagens, scooters en winkels beschadigd of vernield. Vijf mensen raakten gewond door kogels.

De Rijksrecherche onderzoekt nog of de verwondingen zijn veroorzaakt door politiekogels. Ook agenten liepen verwondingen op. Op de avond zelf werden 49 mensen aangehouden.