Nieuws
1122173
Nieuws

Weblog van de week

Trots

Simon Jacobus is communicatie adviseur van het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Voor ons houdt ze op op VROUW.nl een week lang bij wat er allemaal komt kijken bij haar werk.

Naam: Simon Jacobus

Beroep: senior communicatie adviseur

Kinderen: Daniël (18) en Jonathan (12).

Favoriete site: www.designervintage.com

Typisch vrouwelijke eigenschap: moederen en shoppen 

10.00 – Uitgebreid communicatie overleg met directeuren Nine Nooter, Jan van Kooten en collega Coromandel. Altijd goed om ideeën over communicatie en inzichten in ontwikkelingen te delen. Geeft energie en kracht.

12.00 uur - Het NC Magazine is naar de drukker gebracht. Een gevarieerd nummer: interviews met minister-president Mark Rutte en staatsecretaris van VWS, Martin van Rijn over herdenken en vieren, de visie van het comité verwoord door directeur Nine en voorzitter Joan Leemhuis-Stout en een prachtig tweegesprek met publicist Theodor Holman en Joël Cahen, directeur van het Joods Historisch Museum.

Holman en Cahen praten over de invloed van de oorlogservaringen van hun ouders op hun leven. Herkenbaar omdat ook mijn familie vervolgd werd in de Tweede Wereldoorlog: mijn moeder zat als klein meisje  op 17 onderduikadressen. Mijn vader verbleef in een kamp, overzee. Mijn ene grootvader is doodgeschoten door de Duitsers, de andere is onthoofd door de Japanners. Ach, mijn broer, zusje en ik weten niet beter – we zijn in de schaduw van de oorlog opgegroeid - maar de woorden van Holman en Cahen raken de kern voor de Tweede Generatie: die pijn gaat nooit meer weg.

16.45 uur - Het doornemen van een nieuwe editie van een blad is altijd wel een zenuwenmoment. Is het geworden zoals we hadden bedacht? Zijn we iets vergeten? Toen het blad onder de persen lag, ontdekte Nienke van de afdeling Herdenken & Vieren dat informatie voor de organisaties van lokale herdenkingen en vieringen niet klopte. Oh wat erg! Wat heb ik als chef gemist? Met behulp van collega en alleskunner Niels, beeldredacteur Mieke en art-director Remco is er een snel een insert gemaakt met rectificatie. Het NC magazine ziet er overigens super uit.